, , , ,

5 body positive instagram oldal, amit látnod kell!

Ragadós példákról, akik nem csak kivételek.

Ezen a héten hányszor hallottad, olvastad, hogy szeresd önmagad? Olyan változat is van, hogy ne állj a saját utadba, vagy hogy fogadd el magad … unod? Kapásból sorolod az ellenérveket, amiket az életed során jó stabilan belevéstél a lelkedbe? Mert neked nehezebb, mert neked jobban fáj, nagyobb, kisebb, szőrösebb, magányosabb, fáradtabb…

Én sem szívesen erőltetem rá senkire a kötelező pozitív gondolkodást. Van, amikor nem megy. Van, amikor csak rátesz még egy lapáttal a lelkiismeretre.

Mindenki elfogadta magát, csak én vagyok elégedetlen. Mindenki fejlődik, csak én torpantam meg… tudom, nehéz. De ha éppen olyan a hangulatod, hogy nyitott szívvel, és egy csepp reménnyel keltél fel, akkor már keresheted a kapaszkodókat. A közösségi média iszonyatosan hazug. De tehet neked jó szolgálatot is, ha megtalálod benne a motiváló üzeneteket.

Body positive szemléletű szakemberként és bloggerként szeretem követni azokat, akik mindennapi inspirációk a “fogadd el önmagad” témában. Sokszor azt veszem észre, hogy a puszta gondolatokat, hosszadalmas tirádákat már sokan unjátok. Duma, duma, duma. De mutass nekem valakit…! Hát tessék, mutatok!

Az insta csodálatos, mert egy-egy elszigetelt példa helyett láthatod, hogy a világ telis-tele sokszínű emberekkel, akik teljesen mások mint te, vagy éppen nagyon hasonlítotok. Élményeik vannak, érzéseik vannak, csalódnak, vagy éppen boldog párkapcsolatban élnek. De megmutatják magukat büszkén, humorral, mindennapjaikban, vagy éppen beállított fotókkal. Nem mindig szeretik azt, amit a tükörben látnak. Néha kedvetlenek, néha megint új erőre kapnak. Példaképek.

 

  1. Celest Barber – Az önirónia nagyasszonya

Water restrictions = sexy B&W photo shoot. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #jessicabiel

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

Legszívesebben kötelezővé tenném minden nőnek az oldal követését. Annyira sikerül elkapnia a göbre-tükör témát, hogy nem is értem, a média miért nem szégyellte még el magát. Jó,tudom, marketing, meg eladás, meg reklám. Oké. Attól még neked nem kéne hagynod, hogy ilyen erősen befolyásolják az önértékelésedet. Nézd meg ezt a csajt!  Celeste egy ember. Egy nő. Mégis sokkal tartalmasabb, mint az unalomig erőltetett tökéletes reklámfotók. Jó fej. Vele szívesen meginnék egy kávét! Vagy egy pohár (üveg :D) bort.

 

2. Beastmodegrandma – A 62 éves erőemelő nagyi

Feeling Strong. My Grandson is always pointing to things and asking if I can lift them. Well I can lift a jeep ??

A post shared by beastmodegrandma (@beastmodegrandma) on

Sue elképesztő energiával és lelkesedéssel csinálja az edzéseit, versenyeit. És büszke nagyiként azért teleszórja az instát családi képekkel. Nagyon kedves, és egyben annyira emberközeli, hogy ennél valóságosabb profilt nehezen találhatnál. Hogy közben ő bikaerőssé válik nyugdíjas létére, az csak hab a tortán. Szóval, fiataloknak és időseknek is pompás példakép, hogy belevágjatok az edzésbe.

 

3. harnaamkaur – a szakállas lány

Red Blooded Woman! ???

A post shared by Harnaam Kaur (@harnaamkaur) on

Harnaam számomra igazán nagy falat. Rettentő sokszor gondolkozom miatta, általa magamon. Az én utazásomban ő egy mérföldkő, mert komolyan próbára tette a lelkem az azonosulás és elfogadás szempontjából. Rengetegszer ébredtem arra a rémálomra fiatal lányként, hogy szőrös lábbal kell strandra mennem, és undorító vagyok.  Harnaam egy csillogó szemű fiatal lány, aki megunta a harcot a saját testével, a küzdelmet a szőrzetével és a betegségeivel, és szabadjára engedte … a szakállát. Bevallom, szoknom kellett az arca ismeretlenségét. Komolyan kellett azzal foglalkoznom, hogy empatizálni tudjak vele. És hogy miért fontos ez nekem? Mert szeretnék egy olyan biztonságos világban élni, ahol egyre többen törekednek a másik elfogadására. És ha én vagyok a világban az egyik ilyen ember, akkor már úgy érzem, hogy kicsit jobbá tehettem azt. Akármilyen pátoszos ez a kijelentés.

 

4. tessholliday – szexi 52-es

? Dress by @zelieforshe ? @nickhollidayco #effyourbeautystandards

A post shared by Plus Model?Mom ?Feminist? (@tessholliday) on

Plus-size modell, aktivista, anya. Tess érett nőként kiáll mindenért, amit fontosnak tart. Tulajdonképpen hétről hétre bevállalja, hogy céltáblájává váljon a gúnyolódóknak azért, hogy sokezer nőnek erőt adjon. Bevállalja, amikor hullafáradt az éjszakai gondoskodástól. Bevállalja, hogy nyilvánosan szoptat. Bevállaja, hogy nehezen barátkozik meg a hasával. Hogy szexi, hogy vonzó, hogy simán heverészik fürdőruhában a medenceparton. És gyönyörű.

 

5. nolatrees (Dana Falsetti) – jógi lány a szomszédból

Dana sokáig zárta magát a teste börtönébe. Aztán kiszabadult. Kiszabadította magát a mozgás, pontosabban a jóga segítségével. És elképesztő, amire képes. Azért, mert kitartó, mert gyakorol, mert elfogadta a teste változékonyságát. Az erő mellett csodás harmónia és letisztultság árad a lényéből és a mozdulataiból. Számomra ő a body positive fitness megtestesítője. Annak az IGAZI, nagybetűs példája, hogy a tested képes az állandó fejlődésre.

 

Mit gondolsz, a te tested mire képes? Használd a közösségi oldalakat inspirációnak! És kövesd a Body Positive Fitness Hungaryt facebookon és instagramon!

2 válaszok
  1. Erika
    Erika says:

    Köszönöm szépen , nagyon kellett már egy ilyen bejegyzés nekem. Köszönöm, hogy ilyen pozitívan látod a világban rejlő csodákat. Köszönöm, hogy adtál valamit nekem mára. Köszönöm, hogy rádtaláltam.

    Válasz

Hagyjon egy választ

Kíván hozzászólni?
Nyugodtan tegye meg most!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.